-
ph مواد
یکشنبه 7 فروردینماه سال 1390 17:27
برای نشان دادن غلظت یک اسید یا یک باز از سیستم اندازه گیری به نامه pH یا pOH استفاده می کنند. حرف p از لغت دانمارکی potenz گرفته شده است که به معنای قدرت است ، از این رو pH یعنی قدرت یون هیدروژن و pOH یعنی قدرت یون ئیدروکسید . آب خنثی است بنابراین تعداد یونهای هیدروژن و هیدروکسید آن برابر هستند . آب و سایر محلولهای...
-
انار
یکشنبه 7 فروردینماه سال 1390 17:24
انار انار یکی از میوه هایی است که از قدیم وجود داشته است حتی در کتب مقدس چندین بار نام آن ذکر شده است . هومر شاعر معروف یونان در کتاب خود ( اودیسه ) از آن نام برده است . معروف ایت که حضرت سلیمان باغ بزری پر از درخت های انار داشته که به ان عشق می ورزیده است . درخت انار بومی ایران و مناطق مجاور آن است . کلمه انگلیسی...
-
آلو
یکشنبه 7 فروردینماه سال 1390 17:23
آلو؛ بهترین درمان یبوست این میوه کم و بیش در مناطق مختلف پرورش می یابد که دارای انواع مختلفی مثل : آلو بخارا ، آلو زرد ، آلو سیاه ، آلوچه و … می باشد و در تهیه غذاهای مختلفی مثل : مرغ ، کوفته ، خورشت به ، خورشت سیب ، خورشت اسفناج و فسنجان بکار می رود. آلو دارای خواص درمانی چون ضد یبوست ، برطرف کننده تب ، صفرا ، خشکی...
-
اگر طعم غذا را دوست ندارید...
یکشنبه 7 فروردینماه سال 1390 17:22
اگر طعم غذا را دوست ندارید... بعضی از افراد در دهان خود احساس طعم تلخ یا فلزی می کنند. عده ای نیز به گونه ای احساس بی حسی می نمایند. برخی از طعم گوشت های قرمز خوششان نمی آید. و برخی تحمل طعم شیرین برایشان مشکل است و یا طعم تلخ غذاها برایشان شدیدتر است. در صورتی که شما نیز با اینگونه تغییرات در ذائقه خود مواجه هستید،...
-
اسفناج
یکشنبه 7 فروردینماه سال 1390 17:21
اسفناج اسفناج گیاه بومی ایران است و از اوائل قرن اول میلادی کم کم به نقاط دیگر دنیا راه یافت . بطوریکه در تاریخ مسطور است اسفناج در قرن هفتم در چین و در قرن دوازدهم در اسپانیا کشت میشده است . کشت اسفناج در سال 1806 در آمریکا شروع شد . اسفناج گیاهی است یکساله درای ساقه ای راست به ارتفاع نیم متر که برگهای آن پخن و نرم...
-
ارزش غذایی هلو
یکشنبه 7 فروردینماه سال 1390 17:20
ارزش غذایی هلو درخت هلو از زمان های قدیم در چین وجود داشته و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است . در قرون وسطی از آن بصورت یک داروی گیاهی استفاده می کردند. درخت هلو درختی است زیبا به بلندی تقریبا 5 متر که دارای شاخه های زیادی می باشد برگ های آن بیضی شکل ، دراز ودارای کناره های اره ای است . گل های هلو زودرس هستند...
-
ارزش غذایی کلم بروکلی
یکشنبه 7 فروردینماه سال 1390 17:19
ارزش غذایی کلم بروکلی کلم بروکلی یکی از سبزیجات بسیار با ارزش است که سرشار از مواد مغذی می باشد و فواید بی شماری برای ارتقاء سلامتی انسان دارد . مواد مغذی و سایر موادی را که در بروکلی وجود دارند و اثرات زیادی در پیشگیری از بیماری ها دارند، به ترتیب زیر برای شما بیان می کنم : 1- بروکلی دارای ماده ای بنام سولفورافان (...
-
ارزش غذایی کدو
یکشنبه 7 فروردینماه سال 1390 17:18
ارزش غذایی کدو حلوایی و تخم کدو تاریخچه کدو اولین بار در مکزیک در حدود 1400 سال قبل از میلاد مسیح کاشته شد و یکی از گیاهان جالیزی به شمار می آمد. ذرت و لوبیا در آن زمان توسط مردمان آمریکای لاتین کاشته می شد و به عنوان غذای اصلی مورد استفاده قرار می گرفت. با گذشت زمان و پیشرفت علم کشاورزی و با استفاده از ژنتیک، بذر کدو...
-
ارزش غذایی جوانه ها
یکشنبه 7 فروردینماه سال 1390 17:18
ارزش غذایی جوانه ها امروزه نقش و اهمیت جوانه ها به نحوی مطرح است که کارشناسان علوم تغذیه بر مصرف آن تأکید کرده و آن را در سبد غذایی روزانه خانواده ها معرفی می کنند. در واقع جوانه ها موادغذایی هستند که با روند طبیعی رشد و تولیدشان، در گروه سبزی ها، آن هم با ارزش غذایی بالا از نظر ویتامین ها و املاح محسوب می شوند. در...
-
ارزش غذایی بامیه
یکشنبه 7 فروردینماه سال 1390 17:16
ارزش غذایی بامیه بامیه سرشار از اسید فولیک، ویتامین های A و C است. همچنین منبع خوبی از ویتامین های گروه B ، منیزیوم ، پتاسیم و فیبر غذایی می باشد. ارزش غذایی نصف لیوان بامیه پخته: 25کالری دارد؛ پس کم کالری است. 2 گرم فیبر دارد؛ منبع خوبی از فیبر است. 460 واحد ویتامین A دارد؛ منبع خوبی از ویتامین A است. 130 میلی گرم...
-
ارزش تغذیه ای طالبی
یکشنبه 7 فروردینماه سال 1390 17:15
ارزش تغذیه ای طالبی طالبی یکی از پرطرفدارترین میوه های فصل تابستان حتی در آن سوی دنیاست و به خاطر عطر و طعم دلپذیرش بسیار محبوب است. نام انگلیسی آن Cantaloupe است که از نام یک دهکده در ایتالیا به نام Cantalup گرفته شده که در این محل طالبی برای اول بار در سال 1700 میلادی کاشت شده است. طالبی متعلق به خانواده خیار و کدو...
-
ارزش تغذیه ای خربزه
یکشنبه 7 فروردینماه سال 1390 17:14
ارزش تغذیه ای خربزه خربزه میوه ای شیرین، لذیذ و گواراست که انواع گوناگونی دارد و بهترین آن خربزه خراسان است. رسول گرامی اسلام (ص) در بیان خواص خربزه فرموده اند: خربزه از زینت های زمین است، آب آن از رحمت الهی، و شیرینی آن از بهشت است. همچنین می فرمایند : خوردن خربزه پیش از غذا، بدن را می شوید و بیماری را از بدن ریشه کن...
-
اثر توت فرنگی در پیشگیری از بیماری های قلبی
یکشنبه 7 فروردینماه سال 1390 17:12
اثر توت فرنگی در پیشگیری از بیماری های قلبی توت فرنگی، میوه ای شبیه توت است ولی کمی درشت تر، رنگش قرمز و طعم آن ترش و مطبوع است. بوته اش کوتاه و دارای برگهایی درشت و ساقه هایی باریک و خزنده است که روی زمین می خوابد و ریشه می دواند. توت فرنگی به صورت وحشی و اهلی می روید و به اسامی چپلک، چپالک، شالکه و چلم نیز خوانده می...